Vesti

DUBIOZA KOLEKTIV i ATHEIST RAP zajedno izveli 'Ja sjećam se' u Nemačkoj
11.10.2016. | |

Popularni regionalni bendovi ATHEIST RAP i DUBIOZA KOLEKTIV trenutno sviraju po centralnoj i severnoj Evropi, svako na svojoj turneji. Novosađani se na ovom dvonedeljnom putovanju silno provode, a detaljne izveštaje njihovi putešestija možete pročitati na njihovoj Facebook stranici gotovo svakog dana. Spletom okolnosti oni su imali dan predaha u gradu luci Kiel, koji se nalazi na severu Nemačke, na obali Baltičkog mora, baš u vreme kada je i Dubioza kolektiv nastupala u istom mestu.

Ateisti su odlučili da iskoriste ovu priliku da posete koncert svojih prijatelja, a ekipa iz Bosne je iskoristila priliku da još jednom pozove matore pokvarenjake da im se pridruže na bini, pa su zajednički svi otpevali obradu pesme "Ja sjećam se" legendarnih KUD Idijota, u čast preminulom frontmenu i velikom prijatelju oba benda, Branka Črnca Tuste.

Dubioza Kolektiv / foto: Marko Ristić

Ovo nije bio prvi put da se Dubioza i Ateisti udružuju na bini da bi izveli ovu numeru, ali verovatno je prvi put do toga došlo slučajnim spletom okolnosti. Ovaj performans dobija još više na značaju i simbolici kada se prisetimo da bi Tusta pre nekoliko dana, 6. oktobra, proslavio svoj 61. rođendan, a da će u petak, 14. oktobra, biti četvrta godišnjica njegove smrti.

Kompilacija posvećena KUD IDIJOTIMA stiže 14. oktobra!

Petak je i dan objavljivanja dugoočekivane kompilacije "Za tebe - A Tribute to KUD Idijoti" na kojoj su oba pomenuta benda učestvovala. Dubiozu kolektiv i numeru "Glupost je neuništiva" imali ste već prilike da poslušate, dok su se Novosađani opredelili za popularnu "Minijaturu", koja je neretko deo njihovog koncertnog repertoara. Ova kompilacija ugledaće svetlost dana tačno u podne putem sajta www.nocturnemagazine.net, a sutra ćete imati priliku da pročitate recenziju istog albuma.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.