Vesti

EMPEROR se vraćaju na scenu sledeće godine
15.08.2016. | |

Kultni norveški black metal sastav EMPEROR će se ponovo okupiti za par posebnih, festivalskih nastupa u 2017. godini, a prvi od potvrđenih festivala je češki Brutal Assault. Ono što će ove nastupe činiti posebnim je to što će bend uživo odsvirati album "Anthems to the Welkin at Dusk" povodom 20 godina od njegovog izdavanja. Bendu, čiju osnovu čine frontmen Ihsahn i gitarista Samoth će se na ovoj turneji pridružiti bubnjar Kai Johnny "Trym Torson" Mosaker, koji je sa njima svirao u periodu od 1996. do 2001. godine, i ponovo od 2005. do 2007. godine.

Postava benda Emperor 2014. godine

Album "Anthems to the Welkin at Dusk" je drugi studijski album legendarnog sastava, a objavljen je 1997. godine za izdavačke kuće Candlelight Records i Century Black. Bend je tokom festivalskih nastupa 2014. godine proslavljao 20-godišnjicu debi albuma "In The Nightside Eclipse", takođe sviravši album u celosti. Pored benda Emperor, za sledeće izdanje festivala Brutal Assault potvrđeni su i bendovi Eluveitie i Ulcerate.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.