Vesti

ATHEIST RAP spremni za još jedno žestoko leto
23.06.2016. | |

Nakon što je novi album "Überlauf" novosadskog punk rock benda ATHEIST RAP doživeo i svoje vinilno izdanje u režiji hrvatskog izdavača PDV Records (prvo vinilno izdanje u 27 godina karijere), Novosađani se spremaju za još jedno žestoko leto, kada će svoju novu ploču koncertno promovisati po letnjim festivalima širom regiona.

'Überlauf' benda ATHEIST RAP od sada i na vinilu

Seriju nastupa započinju na glavnoj bini Arsenal Festa u Kragujevcu gde će se nastupiti nakon legendarnog britanskog punk benda Toy Dolls. Turneju će nastaviti nastupom na Lent festivalu u Mariboru 2. jula, a poslednje veče devetodnevnog festivala u gradu pod Pohorjem rezervisano je samo za nastup Ateista i njihovih riječkih prijatelja, grupe Let 3. U subotu, 9. jula, Matori pokvarenjaci će na svojoj omiljenoj Fusion bini Exit festivala zatvoriti program "punk večeri", a tokom te noći nastupiće mnogi punk rock bendovi predvođeni engleskim Cock Sparrer, sa kojima su Ateisti već dva puta nastupali (2009. u beogradskom SKC-u i 2011. u Blekpulu na Rebellion festivalu).

Atheist Rap / foto Radatović Gabriel

Svakako vredi izdvojiti i nastup u nemačkom gradu Schwäbisch Gmünd gde su Novosađani pozvani da 22. jula uveličaju 15. rođendan kluba Esperanza. U Puli, na Kaštelu 28. jula Ateisti će svirati uz domaćine Antitodor koji obeležavaju 20 godina rada i uz sve popularniji zagrebački Šank. Šabački letnji festival (ŠLF) će ove godine okupiti mnogo poznatih bendova iz regiona, a Atheist Rap će nastupiti na glavnoj bini festivala u subotu, 30. jula. Bend će pre letnjeg godišnjeg odmora nastupiti na jednom od najlepših festivala, na Ferragosto JAM-u koji se tradicionalno održava na Orahovačkom jezeru u Hrvatskoj. Tada će biti u prilici da prvi put nastupe posle Josipe Lisac, što dovoljno govori o raznolikosti programa ovogodišnjeg izdanja festivala. Poslednjeg vikenda avgusta Ateisti će posle dužeg vremena svirati pred niškom publikom. Gostovaće u subotu, 27. avgusta, svojim prijateljima iz benda Hladno pivo na njihovom koncertu koji će se održati na Niškoj tvrđavi.

Atheist Rap / foto: Jelena Aćin

Spisak potvrđenih nastupa benda u narednom periodu:

24. jun - Kragujevac, Arsenal Fest (Main Stage)
2. jul - Maribor, Lent festival
3. jul - Zrenjanin, rođendan Lion Pub-a
 9. jul - Novi Sad - Exit (Fusion Stage)
13. jul - Beograd, Beer Garden
16. jul - Šipovo, Z.E.T. od Šipova (Janjske Otoke)
23. jul - Schwäbisch Gmünd, "15 years of Esperanza"
28. jul - Pula, Kaštel (rođendan Antitodora)
30. jul - Šabac, ŠLF
5. avgust - Orahovica, Ferragosto JAM
27. avgust - Niš, rov Niške tvrđave
30. avgust - Wien, Das BACH


Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.