Vesti

AVANTASIA i MYRATH prva potvrđena imena za Kavarna Rock Fest 2016
22.04.2016. | |

Tradicionalni bugarski metal festival Kavarna Rock Fest 2016, čije je ovogodišnje izdanje donedavno dovođeno u pitanje, ipak će se održati i ove godine i to 2. i 3. jula na stadionu Kaliakra u Kavarni, što je sada i zvanično potvrdila gradonačelnica tog grada Nina Stavreva. Prva najavljena imena za ovogodišnje izdanje festivala na bugarskom primorju su nemačka power metal opera AVANTASIA i tunižanski oriental metal sastav MYRATH. Karte za ovaj događaj će biti dostupne od ponedeljka 25. aprila putem Eventim mreže. Dvodnevna karta stajaće 99 leva, dok će karta za jedan dan koštati 55 leva. Nedelju dana pred festival cene karata će biti 109 leva, odnosno 65 leva za jednodnevnu ulaznicu. Za one koji planiraju da kampuju biće obezbeđen kamp prostor blizu samog stadiona.

Tobias Sammet's Avantasia

Grupu Avantasia pokrenuo je Tobias Sammet, frontmen nemačkog power metal sastava EDGUY, 1999. i sa idolima iz svog detinjstva kao gostujućim muzičarima snimio dva legendarna albuma, "The Metal Opera, Part 1" i "The Metal Opera, Part 2." Nakon duge pauze bend se vraća na scenu 2006., pri čemu se projektu pridružuje gitarista i producent Sascha Paeth, a bend izdaje album "The Scarecrow" 2008. i po prvi put kreće na turneju. Nakon toga Avantasia izdaje albume "The Wicked Symphony" i "Angel of Babylon" 2010. i "The Mystery of Time" 2013. godine, kao i svoj aktuelni album "Ghostlights" u januaru ove godine. Kroz redove benda prošli su brojni slavni gosti, od kojih su najpoznatiji Alice CooperKlaus Meine (Scorpions), Michael Kiske (HelloweenUnisonic), Eric Martin (Mr. Big), Biff Byford (Saxon), Jorn Lande, Jon Oliva (Savatage) i drugi. Publika sa ovih prostora nedavno je imala priliku da prisustvuje njihovom koncertu u Budimpešti, a kako je tada bilo možete pročitati u našem izveštaju.

Postava benda Myrath

Tunižanski oriental metal sastav Myrath osnovan je 2006. godine i za kratko vreme stekao izuzetnu popularnost. Iza sebe imaju četiri studijska albuma: "Hope" (2007), "Desert Call" (2010), "Tales Of The Sands" (2011) kao i ovogodišnje izdanje "Legacy" o kome je već bilo reči na našim stranama.  Album "Tales Of The Sands" doneo im je veliku popularnost i jednoglasne pohvale kritike, te im je omogućio turneje sa velikanima scene kao što su Dream Theater, Symphony X, HIM, WASP, Tarja i drugima. Spot za pesmu "Believer" sa aktuelnog albuma bend je snimio u Beogradu, i to pod režiserskom palicom Ivana Čolića ispred produkcijske kuće iCode.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.