Vesti

Pogledajte ceo novi DVD benda NADIMAČ, uskoro stiže i novi album
06.03.2016. | |

Beogradski thrash metal/crossover bend NADIMAČ izdao je letos novi album "Manifest protiv sudbine" preko izdavača Witches Brew, a sada su objavili i DVD izdanje, uz podršku Witches Brew, Drumwitch Video, KST i Citadela Sound Production, koje u celosti možete pogledati u nastavku, 

"Manifest against destiny LIVE" DVD se sastoji iz dva dela - priče o okolnostima pravljenja, snimanja i promovisanja poslednjeg albuma i snimka prošlogodišnjeg koncerta kada je bend promovisao album u bašti KST-a. Budući da je ideja iza DVD-a bila ta da se proces pravljenja i sviranja u Srbiji približi ljudima iz celog sveta koji podržavaju bend godinama a da pritom ne znaju naš jezik i okolnosti življenja u našoj državi, odlučeno je da se na DVD ubace engleski titlovi. Pored toga, bend je odlučio i da ipak ne izda DVD kao čvrsto izdanje već da ga izbaci online i pokloni onima koji podržavaju njihov rad kako u svetu tako i ovde kod nas i u regionu.

DVD se može skinuti sa YouTube kanala a postavljeni su i linkovi za unutrašnji i spoljašnji omot DVD-a za one koji žele da naprave DIY kopiju za svoju kolekciju.

Bend se vratio sa turneje po Srbiji sa nemačkim death metal veteranima Casket, i trenutno radi na materijalu za peti album koji će biti snimljen početkom 2017 godine, kao i na pesmama za 4 way vinil split koji bi trebalo da izađe u Nemačkoj ove godine.

Nadimač / foto: Marko Ristić

"Ovaj DVD posvećen je svima onima koji nas podržavaju već godinama širom sveta, a prikazuje sve okolnosti oko nastanka albuma, proba, snimanja i proces koncertne promocije. Ovako će svi videti kakvo je naše društvo, scena, prijateljstvo i to kako jedan mali underground bend funkcioniše u Srbiji. Kako je ideja da ovaj DVD predstavi priču iza koje se nalazi naš poslednji album, naša strast, muzika i bend, i da je vidi što više ljudi, odlučili smo da ga ne izdajemo na čvrstoj kopiji, već kao besplatnu internet verziju", rekli su momci iz benda.

U oktobru prošle godine ste na našim stranama mogli da čitate i intervju sa Danilom Trbojevićem, pevačem i tekstopiscem benda Nadimač, kojim je predstavljen aktuelni album.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.