Vesti

AVANTASIA u finalu za izbor nemačkog predstavnika na Evroviziji
14.01.2016. | |

Nemačka supergrupa AVANTASIA koju predvodi Tobias Sammet (EDGUY) jedna je od deset finalista za izbor nemačkog predstavnika na ovogodišnjem izdanju čuvenog muzičkog festivala Evrovizija, koje će se održati u švedskom gradu Stokholmu. Avantasia će se predstaviti sa pesmom "Mystery Of A Blood Red Rose" sa svog aktuelnog albuma "Ghostlights", čija se recenzija našla na našim stranama. Pored njih u uži izbor su ušli poznati horski sastav Gregorian, pop-rock atrakcija Woods Of Birnam, i drugi. Izbor za nemačkog predstavnika pod imenom "Unser Lied für Stockholm" će se emitovati 25. februara na TV stanici Das Erste, a o pobedniku će odlučiti gledaoci putem telefonskog, SMS i internet glasanja.

Tobias Sammet, vođa benda Avantasia

Sammet je tim povodom izjavio: "Delovalo je kao neobična ideja takmičiti se sa nekim na polju umetnosti, svirati muziku protiv nekoga. I dalje mi je čudno, takmičiti se međusobno kao na Olimpijadi. Ipak, ko sam ja da se protivim sjajnoj prilici za promociju. Dobijamo tri minuta da pokažemo svetu da postojimo!"

Kao što smo već najavili, Avantasia će svoj sedmi studijski album "Ghostlights" izdati 29. januara za dugogodišnjeg izdavača Nuclear Blast. Podsećamo, publika sa ovih prostora imaće prilike da prisustvuje njihovom nastupu u Budimpešti, i to 4. aprila u klubu Barba Negra.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.