Recenzije

JARLE H. OLSEN - Quadrosonic
07.05.2012. | |

JARLE H. OLSEN - Quadrosonic
JARLE H. OLSEN
Quadrosonic
Progressive/Fusion Instrumental Metal
-- (2011)

1. Exordium 
2. Pro-10 
3. Dark Matter 
4. Enigmatic Mind 
5. From Deep Within 
6. Event Horizon 
7. Chimerical Moments 
8. Osiris - The Omnipotence 
9. Osiris - Reawakening 
10. Osiris - Journey To Duat

Ocena: 7.5/10
Album donosi deset fantastičnih numera, instrumentala, kroz koje je Jarle pokazao da nije samo shredder, već da je sjajan kompozitor i aranžer.

Zbog ovakvih stvari poželite da nikada niste dotakli instrument (gitaru npr.) jer shvatate da je sve što znate smešno i jadno. Upravo sam to doživeo poslušavši "Quadrosonic", album norveškog virtuoza čije je ime JARLE H. OLSEN. Album donosi deset fantastičnih numera, instrumentala, kroz koje je Jarle pokazao da nije samo shredder, već da je sjajan kompozitor i aranžer. Igrajući se sa stilovima, Jarle provlači neoclassic, fusion, jazz deonice i u svakom stilu je vrlo ubedljiv i prirodan. Prateći bend je takođe uradio sjajan posao, posebno klavijaturista Alex Argento koji je pomogao Jarlu na ovom odličnom albumu. Jedina zamerka ide na zvuk bubnja koji se čini malko više sintetički ... kao da je programiran. I pored toga, ovaj album zaista zaslužuje da mu date pažnju, a ukoliko ste gitarista, bar ćete se odmoriti par dana od svog instrumenta ... jer shvatate da nema poente svirati :)

Autor: Zoran Perin
Ocena: 7.5/10

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.