Nocturne media

REGULATOR
15.11.2015. | |

REGULATOR

REGULATOR je petočlani alternativni rock bend iz Vrnjačke Banje osnovan 2011. godine i čine ga Ognjen Ilić (vokal), Luka Petrović (solo gitara), Bogdan Brđović (ritam gitara), Goran Janjušić (bas gitara) i Jovan Pavlović (bubanj). Odmah po osnivanju akcenat je stavljen na autorskim numerama, a ubrzo su krenuli i prvi koncertni nastupi, samostalnog i festivalskog karaktera.

2012. godine pojavili su se u dokumentarnom filmu "Vrba Ispod Zemlje" o muzičkoj sceni Vrnjačke Banje. Godina 2013. predstavlja prekretnicu u karijeri grupe. Meseca aprila započeto je snimanje prvog studijskog albuma, kome je prethodilo EP demo izdanje sa osam sadržanih pesama. Paralelno sa snimanjem učestvovali su vrlo uspešno u takmičarskom delu Belgrade Demo Fest Live, a drugog maja 2013. osvojili su prvo mesto na 34. Gitarijadi u Požarevcu. U avgustu 2013. nastupili su u finalu 47. Gitarijade u Zaječaru, gde su u velikoj konkurenciji bendova iz svih bivših jugoslovenskih repubika osvojili drugu poziciju na osnovu glasova stručnog žirija.

Posle nekoliko festivalskih nastupa u revijalnom (Beer Fest, Street Аrt, Lovefest…) i takmičarskom (BDFL, Gitarijada u Požarevcu, Gitarijada u Zaječaru) delu širom Srbije, vraćaju su se u studio "Češnjak" u Kragujevcu gde završavaju rad na albumu prvencu "Izvori snage" koji izlazi pod okriljem izdavačke kuće Nocturne media.

Trenutno Regulator stvara i deluje iz Beograda, a u kreiranju muzike, tekstova i aranžmana učestvuju svi članovi postave podjednako, dok se kroz liriku Regulatora provlače teme koje se tiču buđenja ekološke svesti, života i odnosa čoveka prema prirodi, kao i same prirode.

REGULATOR na webu:
Web page
Facebook page

Izvori snage

© & ℗ Nocturne media, 2014
Cat# NM005

01. Iva
02. Vigor 2
03. Vigor 1
04. Vetar
05. Dolina
06. Izvori snage
07. Koren
08. Zrak

Snimano u studiju Češnjak

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.