Intervjui

Chris Garvey, The Prototypes - 'Strast, muzika i energija'
20.06.2016. | |

The Prototypes su drum and bass duo iz engleskog grada Brajtona. Postoje od 2010. godine, a iza sebe imaju mnogo nastupa sa svim veliki predstavnicima svog zvuka,među koje definitivno i sami spadaju. Nakon mnoštva klubova i velikih festivala, nedavno su pokrenuli i sopstvenu seriju žurki pod nazivom 'Prototypes Presents'. Prošle godine izdali su hvaljeni album 'City of Gold' koji ih je odveo na veliku svetsku turneju, u sklopu koje su posetili i Novi Sad. Sa nama je razgovarao Chris Garvey.

Ćao Chris! Ovo je treći put za The Prototypes u Srbiji, ali prvi klupski nastup u Novom Sadu. Komentari?
Chris: Jedna od stvari koje volim kod Srbije je što nikada ne znam šta da očekujem, I zato volim da se vraćam. Svaki put je bilo sjajno!

Pre oko godinu dana izdali ste novi album “City of Gold”. Trebalo vam je skoro dve godine da ga završite – da li ste zadovoljni krajnjim rezultatom? Koliko vam je važan ovaj album?
Chris: Kao muzičarima, ovo nam je verovatno najvažnije izdanje do sada. Našli smo se na 22. mestu britanske liste albuma, i imali smo pet prvih mesta na Beatport listama, ali važnije od svega toga, reakcije naših fanova su bila sjajne.

The Prototypes

Znači zadovoljni ste reakcijama fanova?
Chris: Uvek nam je bio cilj da pišemu muziku koja se dobro prenosi na publiku. Sjajno je kad pustiš svoju pesmu, i svi u klubu je znaju!

Na “City of Gold“ sarađivali ste sa mnogo drugih muzičara – sa kim je bilo najzanimljivije raditi?
Chris: Donaeo sjajan za saradnju. Ayah Marar je fenomenalna za rad, izuzetno je posvećena i prisutna, toliko da je to neverovatno. Svi sa kojima smo sarađivali na albumu su bili sjajni, uostalom, ne bismo ni radili sa njima da to nije slučaj!

Imate iskustva kako sa klubovima, tako i sa festivalima. Koji tip energije ti više odgovara? Velika publika, ili intimniji kontakt sa fanovima koji su tu samo zbog vas?
Chris: To su potpuno različita iskustva, i volimo oba. Festivali su sjajni jer nastupaš pred mnogo ljudi i imaš šansu da kreiraš vajb koji ne možeš da imaš u klubu. Ipak, bine su ogromne, pa ponekad možeš da se osetiš odvojeno od publike, i zbog toga je klub toliko dobar. Osetiš da si deo nečega, osetiš se kao deo te publike, i osetiš njihovu energiju. Sve je dobro dok postoji ta konekcija.

Imali ste priliku da nastupite sa manje-više svima sa svoje scene. Koje su najčudnije priče iz bekstejdža kojih možeš da se setiš?
Chris: Bojim se da ono što se desi tamo, ostaje tamo! (smeh)

Prethodnih godina videli smo da mnogi drum and bass izvođači sviraju svoje nastupe sa bendom. Šta misliš o takvim nastupima?
Chris: Mislim da je sjajno. Daje nastupima vajb koncerata i daje ljudima mnogo više prostora za eksperimentisanje i prezentaciju svog zvuka.

The Prototypes

Dolazite iz Brajtona, grada sa ozbiljnom tradicijom bass muzike. Koliko je lokalna scena oblikovala vaš zvuk, i koga bi pomenuo kao vaše najveće uticaje?
Chris: Otkrivanje klabinga u Brajtonu mi je donelo mnoge zanimljive noći. (smeh) Ono što nas je zaista privuklo bile su žurke kao što su Lunacy, Mini Melt ili The Drop, Za mene su to bila prva iskustva sa drum and bass zvukom u klubskom okruženju. Još uvek se sećam tog osećaja i kako je to biti uključen u muziku kao rejver.

Kako vidiš scenu u Brajtonu danas?
Chris: Brajton i dalje ima zdravu scenu. Mi smo započeli seriju događaja Prototypes Presents koja je sjajno prihvaćena, a gotovo svi izdavači imaju svoje noći i žurke, tako da se konstantno mnogo toga dešava.

Po tvom mišljenju, za mali grad i scenu kakvu ima Novi Sad, šta je najvažnije? Kako je održati u životu i razvijati dalje?
Chris: Ukratko - strast, dobra muzika i energija. Dobre vibracije!

Chris Garvey, The Prototypes -
20.06.2016. | |

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.