Download

UĆUTI PAS - Kako da ne, kako da ne, mogu ti reći da da
12.04.2015. | |

UĆUTI PAS - Kako da ne, kako da ne, mogu ti reći da da

Ućuti Pas je lazarevački crossover bend koji je počeo sa radom 2011 godine.  Pobednici su Belgrade Demo Fest-a 2013. na kom su Milan Savić (bas) i Radovan Kušaković (gitara) takođe uzeli nagrade za najboljeg basistu i gitaristu. Iste godine ulaze u finale Zaječarske Gitarijade, otvaraju Belgrade Beer Fest i nastupaju po svim većim festivalskim binama širom Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine (Arsenal Fest, Kulpin Fest, Lake Fest,  Jelah Fest, Fabula Fest..) Od većih imena sa kojima su imali zajedničke koncerte izdvojili bi Tea Break, Lude Krawe, DLM, Elvis Jr. Kurtović i drugi.

Muzika koji stvaraju okarakterisana je kao moćna fuzija više pravaca (hc, hip-hop, ska, reggae, fanky) začinjena saksofonskim deonicama i sve zajedno uokvirena sa dva vokala koji se odlično snalaze u bilo kom od navedenih pravaca. U dobroj meri angažovani tekstovi se u nekim trenutcima metaforično, a nekad i direktno hvataju u koštac sa osnovama čovekovog postojanja i energijom koju kao biće ostavlja za sobom bila ona pozitivna ili negativna. Trenutno aktuelni album prvenac pod nazivom "Kako da ne, kako da ne, mogu ti reći da da" na sebi nosi 10 numera i izdat je pod etiketom Nocturne Media.

Za sebe kažu da su bend koji za osnovu ima potrebu za muzičkim izražajem i da različiti pravci u koje uplivavaju iz pesme u pesmu za njih ne predstavlja prepreku već konstantni podsticaj da pokažu muziču i idejnu povezanost svih r'n'r ogranaka. ''Kada smo na probi osećamo se kao deca koja su dovedena u neki zabavni park, svako od nas voli posebne igračke i ima želju da se poigra sa njima ali uvek postoji ona jedna koja nam je svima draga i koja nas iznova i iznova tera da sednemo u naš rolkoster sa nadom da ćemo na kraju vožnje imati još jednu pesmu'' rekao je Vladimir Milinković jedan od pevača benda.

UĆUTI PAS - Kako da ne, kako da ne, mogu ti reći da da

UĆUTI PAS
Kako da ne, kako da ne, mogu ti reći da da
Nocturne media, 2015

Facebook page

Preuzmite ovo izdanje

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.