Download

ABROAD EXPERIMENTS - On The Bright Side
30.11.2014. | |

ABROAD EXPERIMENTS - On The Bright Side

Sve je krenulo 2003. godine. Stale se tada vratio iz Nemačke s materijalom koji će kasnije postati potrebno gorivo za formiranje benda. Možda i ne tako važna činjenica je isto da je na CD-u s tim stvarima pisalo "AbroadExperiments". Mak se ubrzo pridružio i snimljeni su prvi vokali, a 2005. se bend napokon okupio (Marko Tomljanović – bubanj, Domagoj Vranješ – bas). Imperativ je uvek bio svirati live, tako je bend proputovao celu Hrvatsku pre no što su pristigle prve ponude iz inostranstva. U 2007. se pridružuje novi basista – Vedran Kovačić Beli. Abroad Experiments su vrlo dobro prihvaćeni u Slovačkoj, tako dva puta, 2006. i 2007., sviraju na poznatom Hodokvas festivalu uz imena kao Korn, Placebo, Nomeansno, MachineHead ... Sledi svirka na Quantanamera festu i live nastup u Metro Show-u na slovačkoj nacionalnoj televiziji (STV2). Svo iskustvo je vodilo do finala GBOB takmičenja u Londonu u decembru 2008. godine.

Tada je bilo vreme preneti muziku i na traku. Tako je bend okupirao studio i počeo raditi na svom prvom albumu. Godinu dana kasnije album je završen, no još ne postoji ideja na koji način objaviti materijal. Napokon, u 2011. godini, nakon povratka sa srpske turneje, AE potpisuju ugovor s izdavačkom kućom Music Brands i debi album "Meadows Of A Grand Design" pronalazi legalan put prema publici. Uskoro sledi i saradnja s poljskim proizvođačem gitara Mayones. Nakon nekoliko promotivnih svirki, AE uzimaju pauzu od benda radi privatnih razloga. Nakon raznih projekata i životnih prilika i neprilika, napokon je vreme za "pakovanje" svih iskustava u novi album. U rano leto 2013. bend se okuplja i počinje rad na novom materijalu. Godinu dana kasnije "On The Bright Side" je ugledao svetlo dana, a 18.11.2014. godine je i objavljen.

ABROAD EXPERIMENTS - On The Bright Side

ABROAD EXPERIMENTS
On The Bright Side
album, 2014

Web page
Facebook page

Preuzmite ovo izdanje

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.