Download

DECA APOKALIPSE - Era Papirnih Grobova
19.10.2013. | |

DECA APOKALIPSE - Era Papirnih Grobova

DECA APOKALIPSE je muzička grupa sastavljena od 9 članova. U želji da pronađe autentičnu muzičku formu koja treba da potpomogne i dočara ideju iza koje stoji, grupa je na integralni način spojila sve buntovničke pravce u svoj muzički izraz koji je time satkan od hip-hop kulture do celokupne metal tradicije uključujući i muzičko nasleđe ovih prostora kao i elektronsku muziku. Tekstovi su istovremeno i direktni, nedvosmisleni i tajanstveni, skriveni, obojeni alegorijom, ali sa jasnim stavom i težnjama, kao i temama koje se tiču čoveka i njegovim rasponom od podzemnog do ontološkog. Nakon okupljanja, Deca Apokalipse su od 1. oktobra do 1. decembra 2012. godine napravili preko 15 pesama i od okupnog broja odabrali 7 koje su počeli da snimaju 5. decembra iste godine u Beogradu (studio Draft). Album je završen i nosi naziv "Era papirnih grobova".

Deca Apokalipse su svi iskreni tragaoci, oni koji otkrivaju, ali ne traže samo ono protiv čega će da budu, jer taj bunt ima za cilj da rastrese i razmakne sve slojeve laži, glumatanja, podilaženja ukusu mase, i dopre do autentičnog, posebnog, lepog - do odgovora - za šta se vredi boriti, za šta vredi biti?

Članovi grupe su:

Petar Ninić - glas (Tremendum, 3Polis Tribe)
Milan Jakić - glas (Township Rebellion)
Igor Milićević - gitara (Township Rebellion)
Goran Živković - gitara (Y.O.X, Sakramentum)
Ivan Blagojević - bas (Zer00ne, nekad u Democratic Terror, Histera)
Darko Đukić - elektronika (Tremendum, 3Polis Tribe)
Lazar Zeljić - perkusije (Čudesmo)
Zoran Dragojević - perkusije (Infest, Simargal, nekad u: The Stone, May Result)
Boško Ranković - bubnjevi (Proja, Township Rebellion, nekad u: Amon Din, Hang, Moondive)

DECA APOKALIPSE - Era Papirnih Grobova

DECA APOKALIPSE
Era Papirnih Grobova
Nocturne magazine, 2013

Facebook page

Preuzmite ovo izdanje

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.