Download

KOLAPS - Kolaps
11.08.2013. | |

KOLAPS - Kolaps

Iako je nastao 2005. godine u postavi koja je odsvirala prvi i drugi album je od 2009. godine i ta je postava koja je učinila da KOLAPS zvuči ovako - kao energični, beskompromisni, pozitivni RockandCORE.

Više puta proglašavan za koncertno najaktivniji bend u regionu Kolaps svake godine za sobom ostavlja po neki trag i stalno je u stvaralačkom pokretu bez stajanja. Kolapsovi demo snimci se nalaze na velikom broju underground kompilacija i nekoliko zvaničnih izdanja ujedinjenih bendova.

Prvi album nazvan jednostavno “Kolaps” izlazi 2011. godine za NPC. Na njemu se nalazi 12 numera, od kojih je jedna na španskom jeziku i jedna na srpskom.

Neposredno posle izlaska albuma Kolaps počinje rad na spotovima i za kratko vreme izbacuje 3 spota i to za numere For The Kids With Heart (na kojoj gostuje Đakon iz benda Muzika Poludelih), zatim za pesmu Positive Family i na kraju za Puta Madre.

Svirajući konstantno, bend je dosta vredno radio i na novom materijalu i pred kraj 2012. godine u Positive Family studiju je snimo svoj drugi album "Bunt", koji se nalazi za sajtu Nocturne magazina kao besplatan download, a fizičko izdanje će se pojaviti na etiketi Miner Recordings.

Ssnimatelj i producent albuma je Aleksandar Bojanić. Na njemu se nalazi 11 pesama, ali su ovaj put pretežno na srpskom jeziku, dok je samo par pesama na engleskom. Muzički je dosta bogatiji i raznovrsniji od prvog, pošto se bend nije vezivao za žanr, nego je rasterećeno svirao i mešao sve što članovi benda vole - punk, thrash metal, hardcore, funk - i sve to upakovao u nešto što sami nazivaju - rock'n'CORE.

Ubrzo nakon snimanja albuma Kolaps je snimio i spot za pesmu "Ustajem".

KOLAPS - Kolaps

KOLAPS
Kolaps
Nocturne magazine, 2011

MySpace page
Facebook page

Preuzmite ovo izdanje

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.