Blog

Deset godina Nocturne magazina
06.08.2013. | |

Nocturne 2013Dragi naši,

27. jula smo napunili 10 godina. Što je zanimljivo, sami sebi smo zaboravili da čestitamo rođendan. Ruku na srce, nije se niko ni od vas setio. Ne zameramo. Samo konstatujemo.

Nismo baš navikli da se nešto busamo brojkama, ali ova decenija je svima koji su bili i najmanji deo ove naše priče nešto promenila u životu. Nekima od nas i ceo život. Jedno je sigurno - ekipa koja je ostala, ostala je samo zbog jedne ideje - da širimo rock kulturu. I to je ono što nas je i održalo ovoliko.

27. jula 2003. godine Nocturne je krenuo kao webzine, da bi u septembru postao štampani fanzin. Za 24 broja koliko smo izdali porasli smo u magazin, koji je ugašen zahvaljujući ekonomskoj krizi i evo nas opet na početku priče. Zadržali smo ono magazin pored imena, jer mislimo da na to imamo pravo, a ko zna, nismo nikada rekli da smo se od štampe skroz oprostili.

Ovaj blog će služiti da vam dajemo update o samom sajtu, šta smo unapredili, šta smo unazadili, koja su ta nova imena koja ćete nalaziti ispod tekstova na sajtu i tako dalje. Nećemo vas daviti svim onim temama koje ćete moći da čitate u ostalim sekcijama sajta.

Čast da pusti novi portal u rad imao je frontmen benda Eyesburn - Nemanja Kojić. To se desilo 26. jula negde oko 18 časova na otvorenom intervjuu koji smo sa ovim bendom radili u Domu Omladine Beograda.

Eyesburn tokom otvorenog intervjua / foto: Jovana Milovanović

Pored redizajna, Nocturne ekipa je jača za 6 novih ljudi. Ozbiljno pojačanje na peru dobili smo od strane Milice Marić, Nenada Pekeza i Marka Sinadinovića, dok su se ekipi pridružila još 3 fotografa: Dora Šarić, Jelena Aćin i Nikola Cvetković. I to nije sve. Nadamo se da ćemo vam u narednom periodu predstaviti još neka imena.

Dakle: redizajniran portal, novi ljudi, aktuelne vesti, recenzije, intervjui, kolumne (od kojih je svaka izazvala prilično burne reakcije), rubrika 3x3... Malo li je?

Ono što posebno raduje jeste poseta koja raste iz dana u dan i došla je do 50.000 unique poseta mesečno (u proseku) što nam donosi i prilično veliku dozu odgovornosti. Mi smo spremni da je prihvatimo i da guramo dalje. Zajedno sa vama.

Hvala vam na poverenju.

Vaš,
NOCTURNE MAGAZIN

Deo NOCTURNE magazin tima

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.