3x3

Miki Stanković, basista benda Eleven
29.03.2017. | |

Miki je basista šabačkog benda Eleven, jednog od retkih aktivnih alternativnih rock sastava na domaćoj sceni.

Koje albume slušaš u poslednje vreme?
Najviše se vrti Syd Barrett, već duže vreme. Oba njegova solo albuma "The Madcap Laugh" i "Barrett", kao i prvi Pink Floyd "The Piper at the Gates of Dawn". Kao neko ko se bavi muzikom kada čujem nešto uglavnom mogu brzo da vidim i shvatim kako neka pesma funkcioniše. Kao što mehaničar razume kako neki stroj radi. Kada je Barrett u pitanju, njegova muzika i tekstovi su mi kao da gledaš nebo puno zvezda... Takođe preslušavam novi Depeche Mode "Spirit". Godinama se vrti Dave Gahan sa njegovim solo albumima kao i Depeche Mode diskografija, Chromakey "You Go Now" i "Dead Air for Radios", White Lies "Friends", Johnny Marr "Adrenalin Baby Live", The Stone Roses singl "I Wanna Be Adored" do besvesti, Jozef van Wissem & SQÜRL "Only Lovers Left Alive OST", Steven Wilson "Hand. Cannot. Erase", Paradise Lost tamno plavi "Host" album koji mi je poseban, Black Hill & heklAa "Rivers & Shores", Kent "Isola"... dosta mi se vrti i muzika sa sredine prošlog veka Doris Day, Sinatra, Armstrong...


Miki Stanković, basista benda ElevenKoje albume si kupio u poslednjih mesec dana?

Pink Floyd "A Nice Pair" vinil. Reizdanje prva dva albuma. Uglavnom kupujem korišćene vinile.

Mp3, CD ili Vinil?
Stream i Vinil. Stream najčešće kada radim, jer dosta vremena provodim ispred monitora. Vinil je za posebne momente.

Iron Maiden ili Metallica?
Iron Maiden i Metallica.

The Beatles ili The Rolling Stones?
The Beatles. Jedan od najbitnijih sastava svih vremena.

Sex Pistols ili Ramones?
U osnovnoj školi Sex Pistols, sada The Clash.

Da li pratiš domaću scenu?
Da, jer sam i sam valjda deo iste. Istina je da u regionu postoje dobri mlađi sastavi ali većina nemaju način da dođu do šire publike i nekim prirodnim tokom da se razviju do kraja. Odustaje se posle par godina kada svi shvate koliko energije i sredstava ode nepovratno bez bilo kakve reakcije. Ali mislim da bi trebalo da radimo ono što volimo najbolje što možemo i da uživamo u tome. To je poenta, zar ne?

Da li te je neki bend oduševio u poslednje vreme?
Sviđa mi se novi singl od Depeche Mode "Where's the Revolution", Black Hill iz Mađarske je lepo otkriće, Novi White Lies mi je super, podržavam povratak zvuka osamdesetih. Na domaćem terenu, oduševljavaju me Goblini svojim trajanjem i pružanjem iskrene bezrezervne podrške mlađima što bi trebao da bude primer svima.

Poslednji koncert na kojem si bio?
Placebo u Budimpešti krajem 2016, njihov 20th anniversary. Ponovo sam ih video posle 6 godina i bio je to sjajan koncert u sjajnom društvu. Par meseci pre toga Alice Cooper u Ljubljani. Veći deo set liste su bile pesme iz sedamdesetih. Bilo je odlično. Konačno sam video čoveka koji je delio binu sa Jim Morrison-om, Syd Barrett-om...provodio vreme sa Sinatrom, Salvador Dalijem.. i ludovao sa Keith Moon-om :)

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.