3x3

Matija Trupinović Ludwa, koncertni promoter i radio voditelj
21.03.2017. | |

Matija je koncertni promoter u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, i radijski voditelj i urednik na Radio Studentu, gde uređuje svoju emisiju Ludwine Kronike

Luka Matković, Quasarborn

Koje albume slušaš u poslednje vreme?
Jako sam sretan jer sam dogovorio koncert benda The Cosmic Dead pa u zadnje vrijeme slušam njihov prošlogodišnji "Eccie Bam, Yas E?".  Zadnja dva mjeseca me jako okupirala rock i electro glazba koja ima veze sa svemirom, da li riječima ili atmosferom, od retro laganica do progresivnih entropija.  Gledam previše starih SF filmova. 

Koje albume si kupio u poslednjih mesec dana?
Da ne lažem ovaj napaćeni narod. NULA. Dosta glazbe dobijem jer se bavim takvim poslom – radio i organizacija koncerata. Zadnje sam kupio u siječnju na nekom buvljaku tri albuma Turbonegra za po 10 kuna svaki! Dos' dobro!

Mp3, CD ili Vinil?
Sve. Vinile volim i povremeno neki upiknem. CD-ove ne kupujem, osim u slučaju prethodnog pitanja, ali ih dosta dobijem od izdavača i glazbenika pa ih lijepo spremam u stalažu i povremeno aktiviram CD plejer ili povremeno podijelim u nagradnim igrama na radiju nešto iz svoje kolekcije. Mp3 je nešto što najviše koristim jer je najbrže i klikom dostupno.

Iron Maiden ili Metallica?
Jebite se s takvim pitanjima :) ali moj odgovor je Metallica.

The Beatles ili Rolling Stones?
Jedni od navedenih imaju fazu psihodeličnog kiča, što je grozno, ali i istovremeno odlično. Tako da Bube pobjeđuju bez problema.

Sex Pistols ili Ramones?
The Clash :)

Da li pratiš domaću scenu?
Moram. Šalim se, to mi je ključni dio posla kad su koncerti u pitanju, a i Radio Student je jedan od rijetkih koji nije u formatu Antene i sličnih hrvatskih radio postaja koje su preuzele tu groznu formu etera. Radio Student je žanrovski neopterećen pa tako imate priliku čuti glazbu od mainstream electro-popa do najcrnjeg oblika sotonističkog eksperimentalnog metala. Strano, ali i domaće!

Da li te je neki bend oduševio u poslednje vreme?
Sve teže i teže se takve stvari dešavaju. Muzička džungla je velika, trebalo bi ju malo pokositi i urediti pa će možda bit malo lakše dobiti oduševljenje s pokrićem.

Poslednji koncert na kojem si bila?
John Garcia @ Vintage, Zagreb. Ali karta za Nick Cave u Sloveniji je već spremna za 10. mjesec ;)

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.