3x3

Igor Stanić, gitarista bendova Superhammer, Elsewhere Shine, Creation Of Nothing
10.02.2017. | |

Igor “Jimmy” Stanić je gitarista bendova Superhammer, Elsewhere Shine i projekta Creation Of Nothing koji i u 2017. godini ne smanjuju intenzitet aktivnosti sto se tiče studijskog rada, dok je Superhammer, sa novom postavom, posle jednogodišnje pauze spreman za povratak live nastupima i pripremi novog materijala.

Igor Stanić

Koje albume slušaš u poslednje vreme?
Trenutno najviše: Schammasch - “Contradiction”, Rotting Christ - “Rituals”, Witchburn - “This Is How We Slay Our Demons”, naravno Black Sabbath - “Master Of Reality” uvek, godinama. Od domaćih izdanja imam privilegiju, jer radim za Srpski Metal Portal, da slušam povremeno zaista sjajane albume među prvima. Sada je to slučaj sa novim izdanjima bendova Claymorean i Jenner. Dva vrhunska u najavi. Potraga za novim albumima traje konstantno, bez prekida. Svako ima svoj porok, majku mu, ja sam srećan što je ovo moj.

Koje albume si kupio u poslednjih mesec dana?
Ovo “mesec dana” ćemo posmatrati okvirno. Hm, ako se dobro sećam, od stranih bi to bio Myrath - “Desert Call” i mogu reći da sam mnogo srećan zbog toga, jer je bio idealan poklon mojoj supruzi, koja je superfan tunižana. Što se tiče domaćih tiče, mislim da je u pitanju album Wolf's Hunger - “Bež'te živi, vraćaju se mrtvi”. Fenomenalan album.

Mp3, CD ili Vinil?
CD, to je nosač zvuka moje generacije i ja za njega ostadoh vezan do dana današnjeg. Mp3 izbegavam, jer ga posmatram kao nužno zlo, mada možda i nema razloga za to, ali jebi ga, tako je, kako je. Slušanje muzike za mene ima gotovo ritualni karater, moram biti fokusiran na album koji konzumiram u tom trenutku da bi mi ugođaj bio potpun, a to uključuje i pakovanje i booklet u rukama. Ne slušam muziku u hodu iz istog razloga. Razmažen sam kada je taj čin u pitanju. Vinil? Ne, ni ne setim se da to postoji. Rekoh, CD je moj izbor.

Iron Maiden ili Metallica?
Iron Maiden.

The Beatles ili The Rolling Stones?
Sledeće pitanje.

Sex Pistols ili Ramones?
The Exploited.

Da li pratiš domaću scenu?
Pratim je pomno. Kao muzičar u dva aktivna benda i kao novinar Srpskog Metal Portala smatram se delom iste. Ne pratiti dešavanja bi zbog toga bio veliki propust i minus za mene, a moram da napomenen i fakat da je broj sjajnih albuma koje lokalna scena fabrikuje poslednjih godina, impresivan.

Da li te je neki bend oduševio u poslednje vreme?
O da, Pallbearer. Jedva čekam novi album. Težina, atmosfera, rifovi. Kod njih je sve u jednom paketu vanserijski. Moja supruga me je zarazila virusom zvanim Pallbearer, a ja sam izgleda ostao bolestan. I ne želim da se oporavim. Sjajan bend. Iste reči, isti krivac i za Schammasch. Sve navedeno važi i za ove švjacarce.

Poslednji koncert na kojem si bio?
Moonspell, u oktobru prošle godine, nakon toga malo više obaveza, pa nije bilo prilike za mentalnu rehabilitaciju ovog tipa. A Moonspell su uvek vrhunski doživljaj. Uvek. Pre toga, mislim da sam bio na Cattle Decapitation, zbog kojih mi se jedna koleginica popela na glavu jer ih je gledala pre mene i to nikako ne propušta da napomene kada god je priča o koncertima na dnevnom redu. Ta svirka je bila za pamćenje.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.