3x3

Marko Todorović, frontmen benda ALITOR
02.11.2016. | |

Marko Todorović je frontmen inđijskog progressive thrash metal sastava Alitor koji je sveprisutniji na domaćoj underground sceni. Narednog meseca nastupaju u Sloveniji sa sastavom Infest i pripremaju prvi video za novi singl koji nosi naziv ,"Patterns of Redemption".

Marko Todorović Alitor / foto: Milan Šurbatović

Koje albume slušaš u poslednje vreme?
Rush – "Hemispheres/Permament Waves", Gojira – "Magma", In Solitude – "The World The Flesh and The Devil", Eyot – "Horizon", Leb i Sol – "Ručni rad".

Koje albume si kupio u poslednjih mesec dana?
Poslednji album koji sam kupio je Concrete Sun – "Eight", koji je bio poklon. A poslednje fizičko izdanje koje sam dobio (ne kupio) je At The Gates – "At War With Reality", inače poklon od devojke.

Mp3, CD ili Vinil?
Najviše koristim mp3, nažalost. Muziku najviše slušam dok sam na putu, dok šetam ili pred spavanje, tako da mi je mp3 najzgodniji za to. Posedujem skromnu cd kolekciju, ali od gore ponuđenih, najdraži mi je cd, iako koristim najviše mp3. Sa vinilom sam se nažalost najmanje puta susretao u životu, tako da nisam ni na koji način vezan za taj format.

Iron Maiden ili Metallica?
Poštujem Iron Maiden i zahvalan sam na svemu što su uradili za metal žanr, ali jednostavno, nikada nisam bio fan tog benda, dok je Metallica moj omiljeni sastav. Izdvojen od svih ostalih “top” bendova, na posebnom mestu u mom životu.

The Beatles ili Rolling Stones?
Nikada nisam posvećeno slušao nijedan od ta dva benda, ali biram The Beatles. Više sam se susretao sa muzikom tog benda i ćak “uživao” u nekim pesmama, dok Rolling Stones apsolutno ne poznajem.

Sex Pistols ili Ramones?
Ramones, naravno Ipak je njihov zvuk umnogome uticao na Misfits - budući da je to jedan od mojih omiljenih bendova, ovaj odgovor je prilično razumljiv. Uvek sam više naginjao američkoj punk rock sceni nego britanskoj (evropskoj).

Da li te je neki bend oduševio u poslednje vreme?
Pod "stare" dane sam krenuo da istražujem mnogo muzike koja prelazi okvire metal žanra (prog rock, jazz, ambiental/instrumental, fusion), tako da se neretko desi da oduševljenje pronađem u albumima od pre 30-40 godina. Rush je bend koji slušam svega godinu dana, ali sam isti tek pre par meseci doživeo na pravi način. Njihov pristup sviranju i pisanju muzike, hemija kojom muzika odiše, posvećenost i iskrenost u tome što rade su me kupili za ceo život i Rush stavili u sam vrh mojih omiljenih sastava.

Poslednji koncert na kojem si bio?
Koncert mog benda Alitor - humanitarna svirka u Vrbasu, za malu Ivu. Poslednjih meseci sam jako kratak sa vremenom, nažalost ne postižem da ispratim neke domaće underground fesivale i koncerte, ali nadam se da ću u narednom periodu uspeti da se više koncertno aktiviram, a do tada su moji “koncertni izlasci” rezervisani samo za Alitor.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.