3x3

Srđan Petrović, basista benda T-Error
03.09.2016. | |

Srđan je deo originalne postave kultnog niškog hardcore benda T-Error. Bend je u julu izbacio spot za pesmu "'93" (kamera i montaža Vasse) koji možete pogledati na Youtube kanalu D&V production. T-Error nastupaju u Beogradu 8.oktobra na Riot Festu.

Srđan Petrović, T-ErrorKoje albume slušaš u poslednje vreme?
Iako pratim trenutna dešavanja na muzičkoj sceni, vrlo rado se vraćam starijim albumima nekih izvođača, baš iz razloga što sam te albume nekada slušao od početka do kraja. Sada se sve nekako sluša ad hoc, mada ima tu časnih izuzetaka od novije produkcije koji te jednostavno omađijaju da preslušaš ceo album. Jedan od takvih novih je Nails "You Will Never Be One Of Us". Prava bomba! Konkretno, produkcijski savršeno usklađeno, ma bombona 😉. Takođe, poslednji Walls of Jericho "No One Can save You From Yourself" je remek delo. Od stariteta koje sam preslušao ponovo, su Pink Floyd "Animals" i Iron Maiden "Somewhere In Time".

Koje albume si kupio u poslednjih mesec dana?
Ne sećam se kada sam poslednji put zvanično kupio neki nosač zvuka. Sve mi je sad mp3 , nažalost. Ali mogu da se pohvalim finom kolekcijom vinila, pretežno stariteta.

Mp3, CD ili Vinil?
Postalo je kliše sada reći vinil, mada je to za mene pravi nosač zvuka. Ali bih se odlučio za audio kasetu, jer sve što me je interesovalo od muzike, kao klinca, sam prvo nabavljao/ snimao na njoj. Tako da, iz sentimentalnih razloga, kaseta.

Iron Maiden ili Metallica?
Metallica. James Hatfield je moj prvi gitarski heroj, posle su usledili svi ostali legendarni... Ali rifovi,harmonije,aranžmani,tekstovi... to je moja azbuka. Naravno, Maiden mi je onako, nostalgičan merak.

The Beatles ili The Rolling Stones?
Vrlo težak izbor. Svaki od njih ima svoju priču, energiju, atmosferu koju donosi slušajući ga. Stonsi su, onako,  besni, ogoljeni, sugestivni... ali su samo jedan od milestone-a rocka. Odlučio bih se za The Beatles, jer njihove stvari su prepune detalja, što sviračkih , što aranžerskih, što harmonijskih... I dan danas su im pojedine stvari "tricky" za sviranje.

Sex Pistols ili Ramones?
Takođe težak izbor, upravo zbog različite energije koju donose. Kao što kaže naslov dokumentarca ,Pistolsi su Filth and Fury. Ramonsi su.... The Ramones. 🙂.

Da li pratiš domaću scenu?
U toku sam sa novim domaćim izdanjima, ali na žalost ne posećujem svirke često. Definitivno nam je scena u koraku sa trenutnim aktuelnim dešavanjima u muzičkom gitarskom svetu.

Da li te je neki bend oduševio u poslednje vreme?
Poslednji bend koji me je oduševio je domaći Ground Zero, iz Novog Sada. Do tada ih nisam čuo uživo, ali taj udarac energije koji oni isporučuju na bini je fenomenalan. Zauzdana zver koja bljuje vatru 🙂.

Poslednji koncert na kojem si bio?
Riblja Čorba, iz čisto nostalgičnih, sentimentalnih razloga. 🙂

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.