3x3

Tea Čondrić, vokal benda Shin
21.04.2016. | |

Tea je vokal hrvatskog melodičnog hardcore punk benda Shin, a u slobodno vreme dizajnira plakate za koncerte.

Koje albume slušaš u poslednje vreme?
U mom playeru najviše se vrti u zadnje vrijeme Bane - Don't Wait Up, Loš Primjer - Slikovnica, Black Sails – What Belongs To Gallows, diskografija Pasa, Kavinsky – OutRun, Masakari – The Profit Feeds, God Is An Astronaut – All Is Violent, All Is Bright ili Helios/Erebus, Descendents – Cool To Be You, Ruiner – Hell Is Empty, Thievery Corporation – Culture of Fear ili The Richest Man in Babylon, nađe se i pokoji domaći trap album, sve ovisi o raspoloženju u datom momentu.

Tea Čondrić, vokal benda Shin

Koje albume si kupila u poslednjih mesec dana?
Propagandhi – Supporting Caste ploču u Dirty Old Shopu za rođendanski poklon. Izvrstan album, na njemu su mi osobno neke od najdražih pjesama Propagandhija, Without Love i Potemkin City Limits, stoga se veselim zajedničkom preslušavanju ploče.

Mp3, CD ili Vinil?
Uglavnom mp3, zbog praktičnosti (mobitel, laptop, auto). CD-e uglavnom dobivam, no nikad ih ne zavrtim u CD-playeru jer ga, između ostalog, više ni nemam. Obično taj materijal skinem u mp3 formatu ili preslušam na YouTube-u. Vinil mi je osobno najbolji, najtopliji i najljepši format u kojem muzika može dolaziti do slušatelja i najradije bih imala sve svoje najdraže albume u tom formatu. Zasad je moja kolekcija prilično mala, no nadam se da će s vremenom povećati.

Iron Maiden ili Metallica?

Prije deset, petnaest godina bih rekla Metallica, danas kažem Maideni.

The Beatles ili The Rolling Stones?
Beatlesi definitivno. The Red Album je prvi album za kojim sam samoinicijativno posegnula u životu, a nastavila sam s Plavim. Slušala sam s kazete (tad nismo imali gramofon), a proučavala tekstove s omota ploča, zato i jesu i dan danas zgužvane i neuredne :) Iskreno, ne sjećam se kad sam ih sama zadnji put pustila, ali kad god ih čujem negdje, razvesele me. Zanimljiva činjenica je da to vrijeme smatram kao sretno i neopterećeno, a tad je bio i rat između ostalog.

Sex Pistols ili Ramones?
Ramones. Pistolse nikad nisam voljela, štoviše, uvijek su mi bili prilično iritantni.

Da li pratiš domaću scenu?
Naravno, neminovno se prati ukoliko se i sudjeluje u njoj na neki način. Odlično je što se konstatno pojavljuju novi dobri bendovi (Nailed In, Mališa Bahat, Otrov, Rules) i nadam se da će takva tendencija ostati s obzirom da je vlast ponovno desnije orijentirana. Stare snage i prijatelji Ponor, Mašinko, Left to Starve, Sentence, Debeli, Pičke Vrište, Katran... sviraju, snimaju nove materijale, dogovaraju tourove, scena je zbilja življa nego ikad. Žao mi je zbog razlaza Pasa, nadam se da će zadnji koncert opravdati sva očekivanja.

Da li te je neki bend oduševio u poslednje vreme?
Gorespomenuti Nailed In koji prže oldschool hardcore punk đir, uskoro im izlazi vinilno izdanje EP-a i Mališa Bahat, koji su baš francuski screamo na hrvatski način. Jakov me ugodno iznenadio svojim vrištećim vokalom.

Poslednji koncert na kojem si bila?
Devil's Whorehouse (Misfits tribute) u Grey Roomu i akustični koncert She Loves Pablo u sklopu Record Store Day-a u Dirty Old Shopu.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.