3x3

Uroš Aleksić Aleksa, bubnjar benda Violent Chapter
31.03.2016. | |

Aleksa je bubnjar beogradskih metalkoraša Violent Chapter, kao i u punk rock bendu Tea Break. Sa svojim matičnim bendom nastupiće u Nišu 2. aprila i Subotici 15. aprila.

Koje albume slušaš u poslednje vreme?
Trenutno sam u iščekivanju nekoliko novih izdanja najavljenih za ovu godinu. Radi se pretežno o muzici koju i sviram, očekujem Architects koji je za sada jednim singlom lepo najavio novi album. Takođe me raduje najavljeni povratak Thirce-a. U međuvremenu najviše vrtim novi Killswitch Engage do besvesti. Neverovatno kako taj bend i dalje ume da oduševi mnoge.

Koje albume si kupio u poslednjih mesec dana?
Uroš Aleksić Aleksa, Foto DanielaPoslednje što sam kupio je „We Are“ od BLANKФILE i to digitalno izdanje. A pre toga se iskreno ne sećam kada sam poslednji put zapravo kupio bilo šta od muzike. Tako je to danas nažalost za bendove, ne zarađuje se od prodatih albuma već od konstantnih turneja i merch-a koji prodaš na istim. Ne krivite mene, krivite internete..

Mp3, CD ili Vinil?
Mp3 i samo mp3. Ja digitalan.

Iron Maiden ili Metallica?

Uvek jako teško pitanje, rekao bih oba podjednako. To vam je kao da imate dva deteta, ne možete da kažete koje više volite jer svako volite na određen način. Oba benda su obeležila moje upoznavanje sa heavy muzikom kakvu znam danas, još u ranim danima osnovne škole.

The Beatles ili The Rolling Stones?
Beatles, nikada nisam nešto posebno gotivio Stonse.

Sex Pistols ili Ramones?
The Ramones bez razmišljanja.

Da li pratiš domaću scenu?
Bio bih jako sebičan i licemeran da je ne pratim. Sa godinama sve teže uspevam da ostanem u trenutnom toku sa baš svime, ali i koji dan kasnije teško da ostanem uskraćen za neko dešavanje ili informaciju. Scena je sama po sebi jako mala i nekako podeljena ali na kraju se sve sazna ili čuje. Socijalni mediji tu naravno igraju veliku ulogu.

Da li te je neki bend oduševio u poslednje vreme?
Voleo bih da kažem da me je neko baš oduševio ali fali kvalitetnih novajlija za moj pojam. Gledao sam nedavno DVD Nadimač-a. Moram da čujem momke napokon ispred bine, odlični su. Takođe bend SIDES sa kojima sam svirao nedavno su iznezadili sa zvukom i energijom prilikom nastupa. To je to od bendova koje do sada nisam čuo.

Poslednji koncert na kojem si bio?
Zbog velike aktivnosti oko snimanja i promovisanja svog benda nisam išao puno na koncerte u poslednje vreme. Mada nije ih nešto ni bilo. Dakle ako ne računam gde sam svirao, mislim da je poslednje na čemu sam bio Doghouse u Festu. Odličan cert!
 

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.