3x3

Srđan Kovačević Mengele, basista benda Gužva u 16-ercu
11.02.2016. | |

Mengele je basista jednog od najaktivnijih i najpopularnijih regionalnih punk bendova, osječke Gužve u 16-ercu. Gužva je jedini bend u kojem je trenutno svira, a ranije je svirao i u sastavima Wrong, Nomadi i Bud Spencer.

Srđan Kovačević Mengele / foto: Katarina RađenovićKoje albume slušaš u poslednje vreme?
Ne slušam često albume, posao, obaveze... U autu postoji stick na kojem se zna naći svašta. Zadnji uradak Pasa najčešće poslušam i neku drugu stariju muziku.

Koje albume si kupio u poslednjih mesec dana?
Ne kupujem albume, nisam kolekcionar. Poslušam ako me nešto zanima na internetu i to je to.

Mp3, CD ili Vinil?
Nažalost samo mp3, objašnjeno malo prije.

Iron Maiden ili Metallica?
Metallica možda, ali Maideni ponekad vode neviđeno. Prvi na listi je Metallica, Maidenima dajem plus jer su bliže nama po nekom mentalitetu. Oba benda su odlična.

The Beatles ili The Rolling Stones?
Bio na Stonesima, ali i dalje Beatlesi. Ne bi valjalo da sam bio i na Beatlesima, malo bih previše godina sada imao. Lemmy je u jednom intervjuu rekao da su Beatlesi bili tvrdi muškarci, i previše, za razliku od Stonesa. Brian Epstein ih je očistio za masovnu potrošnju. Stonesi su mamini dečkići - svi su bili studenti iz periferije Londona, oni nikada nisu bili ni blizu Beatlesa - humor, originalnost, pjesme.

Sex Pistols ili Ramones?
Ramones definitivno, malo mi leksikonski zvuči sve ovo, pitanja po nekoj špranci na koje se dobiva sličan odgovor.

Da li pratiš domaću scenu?
Domaću pratim više nego stranu, zanima me, volim koncerte, druženja, poslušati nešto novo.

Da li te je neki bend oduševio u poslednje vreme?
Lazarath, Fast Response, Jonathan, nezahvalno mi je nabrajati i pisati o tome, izostaviti nekoga, nekog više cijeniti. Volim sve bendove, svakoga tko svira, znam koji trud se treba uložiti u to. Samo pičite i uživajte.

Poslednji koncert na kojem si bio?
Poslijednji, a da nije koncert mog benda bio je koncert osječkih metal bendova: War Head, Kymera, Black Flame.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.