3x3

Tješimir Mendaš, gitarista sastava Stonebride
08.12.2015. | |

Tješimir Mendaš je gitarista zagrebačkog psihodeličnog blues rock sastava Stonebride i osoba iza akustičnog one man benda Mind Itches.

Koje albume slušaš u poslednje vreme?
Uglavnom čim se ustanem ujutro,odmah stavljam ploču sa klasikom i zvukom klavira. A zna se dogoditi da stavim napr. Goatsnake i navijem ga da se zgrada počne pomicati, ovisno o raspoloženju. Naravno, tu je kava i duhan, bilježnica i papir...
The Dead Weather "Dodge&Burn", The Black Keys "Thickfreakness", Nick Drake "Pink moon", Sviatoslav Richter "Schubert", Claude Debussy - "Andre Previn London Symphony Orchestra", Frederic Chopin "(1810-1849) Pieces pour piano, Nikita Magalof-piano", Nick Cave & The Bad Seeds - "Push the sky away".

Tjesimir Mendaš | Foto: DanielaKoje albume si kupio u poslednjih mesec dana?
Nick Cave & The Bad Seeds "Murder Ballads", The Black Keys "Thickfreakness". Malo pomalo, jer kad uđem u vinil shop samo pokupim ono što naručim, jer ako se zadržim unutra na duže vrijeme, bojim se da nebi izašao van sljedećih nekoliko sati, dakle umjereno u hrani i piću, kako bi rekli. .-D

Mp3, CD ili Vinil?
Samo vinili, zato jer je to za mene pravi zvuk i isto tako poseban ritual. Kad staviš ploču i pustiš je, kroz zvučnike izađe toplina koja me zimi podsjeća na otvoreni kamin i pucketanje vatre ispred kojega sam doma sjedio kao mali klinac i grijao se..

Iron Maiden ili Metallica?
Šta se tiče ovog pitanja, odgovor je vrlo jednostavan... James Alan Hetfield.

The Beatles ili The Rolling Stones?
The Rolling Stoneri pobjeđuju !

Sex Pistols ili Ramones?
Ramones.

Da li pratiš scenu u svojoj zemlji?
Ne. Pokušavam pratiti svoje dečke iz benda :-D

Da li te je neki bend oduševio u poslednje vreme?
Da, Pokojni Perica & Prijatelji (black/sludge/highvoltage/doom/space/supersoonic/coffein/rock)

Poslednji koncert na kojem si bio?
Torche i Them Moose Rush , AKC Medika - klub Attack, super koncert oba benda.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.